Pratik Kadınlara Pratik Blog!


7 Şubat 2012 Salı

Zeytinyağlı kurufasulye


Malzemeler,
2 su bardağı kuru fasulye
4 adet domates
2 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
5 su bardağı su
Damak tadınıza göre tuz
Hazırlanışı,
Geceden bekletilmiş kuru fasulyeleri süzüp tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ekleyip, yumuşayana kadar haşlayın.
Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Orta derinlikte tencereye zeytinyağını alıp kızdırın.
İçine soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
Domates salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
Rendelenmiş domatesleri tencereye alın.
Yaklaşık 2 dakika karıştırarak kavurun.
5 su bardağı suyu tencereye ekleyip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın.
Haşlanan kuru fasulyeleri süzün.
Tenceredeki salçalı su kaynamaya başladığında fasulyeleri ilave edin.
Damak tadınıza göre tuzunu ilave edip karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp orta dereceli ateşte 30 dakika pişirin.
Tencerede soğutup servis yapın.
Afiyet olsun.

(kaynak: www.modatr.org )

Comments :

0 yorum to “Zeytinyağlı kurufasulye”

Yorum Gönder

 

Copyright © 2009 by PRATİK KADIN, Musician Blog Design, People.com Inspiration Powered By Blogger, The Blog Full of Games